#

Bij het beslissen over de ontwikkeling van een website voor uw bedrijf, dient u een belangrijke keuze te maken: gaat u voor een website op maat of kiest u voor het gebruik van een website tool zoals Wordpress? Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen, en in dit artikel bekijken we de verschillen tussen de twee en geven we aan welke optie voor u de beste keuze kan zijn.

Welke voordelen biedt Wordpress tegenover het inschakelen van een HTML website op maat?

Bij het kiezen van Wordpress kunt u profiteren van de vele mogelijkheden die deze software biedt. Het is flexibel en eenvoudig in ontwerp en ontwikkeling, waardoor zowel technische als niet-technische gebruikers het gemakkelijk kunnen gebruiken. Bovendien is Wordpress een open-source platform, wat betekent dat iedereen plugins voor wordpress websites kan ontwikkelen. Hierdoor is er een uitgebreide database met beschikbare plugins, templates en thema's. Houd er echter rekening mee dat niet alle plugins even betrouwbaar zijn en dat u deze dient te onderzoeken en te testen voordat u ze op uw website implementeert.

Als u echter een grotere, complexere website wilt ontwikkelen, is het wellicht beter om een HTML website op maat te laten ontwikkelen. Cyphershare beschikt over geavanceerde technologieën en specifieke vak-kennis om uw website te ontwikkelen volgens uw specifieke wensen en doelen. Het nadeel hiervan is echter dat het duurder is en dat er afhankelijkheid ontstaat van het ontwikkelbedrijf voor veranderingen en updates.

Het is te vergelijken met een huis bouwen, dit kan je doen door kant en klare modules/kamers te kopen en deze onder een dak samen te brengen of door alles te ontwerpen en met bakstenen vanf de grond af aan op te bouwen.

Waarom zou een MKB kiezen voor een HTML website op maat?

Het kan verstandiger zijn om te kiezen voor een IT-bedrijf dat webontwikkeling aanbiedt. Maar waarom? En wat zijn de voordelen van deze keuze tegenover het gebruik van Wordpress?

Een op maat gemaakte website: uniek en toegespitst op uw bedrijf.
Een IT-bedrijf creëert een op maat gemaakte website speciaal voor uw bedrijf. Dit betekent dat de website aansluit bij uw specifieke wensen en doelstellingen. Hierdoor kunt u uw bedrijf op een professionele manier presenteren en een optimale gebruikerservaring bieden aan uw bezoekers. Bij WordPress is dit niet altijd het geval, omdat plugins generiek zijn ontwikkeld en daarom beperkt is in aanpassingsmogelijkheden.

Schaalbaarheid en upgradeability voor minder geld.
Een op maat gemaakte website van een IT-bedrijf biedt meer flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden dan een WordPress-website. Bovendien is het bij een IT-bedrijf meestal goedkoper om uw website uit te breiden dan bij WordPress, waar u extra kosten maakt voor iedere toegevoegde module.

Verscheidenheid aan tools: geen noodzakelijke aankoop van externe plugins.
Met een op maat gemaakte HTML website kunt u gebruikmaken van een verscheidenheid aan gereedschappen en tools, zonder dat u hiervoor externe plugins hoeft aan te schaffen. Hierdoor bespaart u geld en tijd en heeft u een efficiëntere website.

Eenmalige prijs -> weinig operationele kosten.
Een op maat gemaakte website biedt meestal een eenmalige prijs, met weinig operationele kosten. Bij WordPress betaalt u een abonnement, wat op termijn duurder kan uitpakken. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid betaalde plugins.

SEO-vriendelijk, hoger scoren in zoekmachines.
Een website die vanaf de grond af wordt gebouwd, is specifiek ontworpen voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Dit betekent dat de website is opgebouwd met de juiste code en structuur om hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Hierdoor is het makkelijker om gevonden te worden door potentiële klanten. Bij WordPress is dit niet altijd het geval, omdat er vaak veel plugins gebruikt moeten worden om de website SEO-vriendelijk te maken. Hierdoor kan de website snel traag worden en kunnen er fouten optreden.

Professionele ondersteuning.
Wanneer u kiest voor Cyphershare voor de bouw van uw website, krijgt u professionele ondersteuning. Dit betekent dat u kunt rekenen op technische ondersteuning en begeleiding bij het updaten en verbeteren van uw website. Bij WordPress moet u vaak zelf op zoek naar oplossingen bij problemen en kunt u niet rekenen op ondersteuning.

Meer dan een website.
Kiezen voor een op maat gemaakte website biedt ook de mogelijkheid om aanvullende services te integreren, zoals de automatisering van processen, dashboarding, database- en databeheeroplossingen. Dit zorgt ervoor dat u een complete en geïntegreerde oplossing ontvangt die specifiek bij uw wensen aansluit. Dit maakt het niet alleen eenvoudiger om uw bedrijfsprocessen en data te beheren, maar ook om te voldoen aan de eisen van uw specifieke branche of marktsegment. Op deze manier kunt u de stap zetten naar een geavanceerde en integrale oplossing.

Wat is nu de beste keuze?

In het eindoordeel is het kiezen tussen het gebruik van WordPress of een HTML website afhankelijk van de specifieke doelen en wensen van een bedrijf. Als u op zoek bent naar een eenvoudige, goedkope en flexibele oplossing, dan is WordPress een goede optie. Maar als u op zoek bent naar een meer professionele en op maat gemaakte oplossing, dan is het werken met een IT-bedrijf de juiste keuze. Het is belangrijk om zorgvuldig te overwegen wat uw specifieke bedrijfsbehoeften zijn en te beslissen wat het beste is voor uw specifieke situatie.

Bekijk andere blogs